Liniute

– Sa pornim iarasi la drum! (traducere: am mai scris postul asta o data – cel putin unul similar cu acesta, insa s-a pierdut in gaura neagra a internetului, pentru ca in ciorne mai am doar titlul. Entuziasmul meu se afla la cote alarmante.)

– Citesc Guards! Guards! de Terry Pratchett si ma distrez copios. (Imi place sa primesc in dar carti care-au impresionat cumva oamenii dragi mie!) Ma trezesc hlizindu-ma in metrou sau RATB, cu priviri aruncate de oameni pe sub sprancene. Pratchett e un adevarat maestru al cuvintelor, jucandu-se cu ele dupa bunul plac. Nu am vazut traducerea in lb. romana, insa originalul este absolut delicios si nu prea vad cum ar reusi o traducere sa pastreze toate nuantele cuvintelor din engleza.

– Trebuie sa scriu la un moment-dat si despre Povestirile africane ale lui Doris Lessing, carte primita tot in dar. Scriitoarea este castigatoare a Nobelului pentru literatura. Si-l merita din plin, chiar daca nu pentru titlul asta a luat prestigiosul premiu. Nu zic mai mult deocamdata. Doar ca mai vreau carti scrise de ea!

– Au aparut inca doua bannere in stanga, primul fiind al celor de la bookblog. Pe ei ii cunosc de ceva vreme (ehehe, ani buni, maica! 😀 ), mai exact, de pe cand au pornit proiectul SdC. Mi-s tare dragi si ma gandeam chiar la a deveni colaborator, daca imi fac curaj sa aplic si daca sunt suficient de buna pentru a fi acceptata. Mai am vreme pana vineri. Cu cine m-as mai razboi?

– Cel de-al doilea banner este al proiectului-sondaj Get in Roll. In fiecare saptamana sunt puse sub lupa 3 bloguri mai putin cunoscute, urmand ca fiecare participant la sondaj sa-si voteze favoritul. Mie mi-a placut Delaskela. Trebuie sa-l mai studiez, insa daca se pastreaza prima impresie, trece direct in lista de favorite, unde nu se intra prea usor din simplul motiv ca nu prea umblu din floare-n floare (a se citi ‘din blog in blog’). Timpul mi-e destul de limitat, iar eu fidela blogurilor dragi.

– Mitul PMS-ului n-are nimic mitic in el. Cel putin nu in cazul meu. Recomand pasitul pe varfuri in preajma unei astfel de suferinde timp de 2-3 zile sau, si mai bine, disparitia din zona de influenta pe durata acestei perioade. Eu incerc din rasputeri autocontrolul, insa nu iese mereu. Asadar, le sunt recunoscatoare celor care-mi suporta toanele fara a-mi intoarce spatele, stiu cat de uracioasa pot fi uneori.

– Am vazut si Los Abrazos Rotos in seara asta. S-au innoit cei de la Studio, si bine-au facut, scaunele arata mult mai bine. Iar filmul merita vazut, Penelope este superba!

– In curand voi implini sfertul de secol. Si, spre deosebire de unii care se gandesc cu groaza sau indiferenta la asemenea zi, mie-mi place de mor ziua mea. E probabil singura ocazie cand nu ma jeneaza sa fiu in centrul atentiei. Deci, nu va retineti din a ma imbratisa, pupa si a-mi ura toate cele bune pe 3 octombrie. Nu ma supar nici daca sunt cadorisita! 😀

22 răspunsuri

  1. Iti multumim ca ne sustii proiectul! Te asteptam sa treci in revista si propunerile din saptamanile viitoare si, bineinteles, sa votezi preferatul!
    P.S. daca ai idei ori propuneri, feel free sa ni le impartasesti

  2. @zizzou: cu placere, atata vreme cand apar propuneri interesante 🙂

  3. comentariu retărduţ: şi tu eşti balanţă? măi, io-ţi doresc să nu fi on your period pe 3 octombrie.

  4. @cristean: Slava Domnului, nu e cazul! balanta si eu, proud of it! facem ghilda? 🙂

  5. hahaha, putem sa facem si-o hansa, daca vrem. numa’ ca eu nu stiu daca ma calific la categoria balante mandre, poate doar la balante si-atat. hai, nu, putem sa facem una pentru balante care-au mai citit si ele cate ceva. si tre’ sa te punem pe tine sefa, ca tu ai citit mai mult. jane presedinte!

  6. =)) n-am material de presedinte. insa am de mana-dreapta/prim-sfatuitor ;;)

  7. aha, ti-e frica de responsabilitati. pai atunci hai ca ma fac io presedinte si tu mana dreapta. si semnezi tu toate actele:P

  8. pai pun’te pe citit, ca parca asta era criteriul eliminator. ia s-aud, care-i ultima carte citita, cand, si cum ti s-a parut?

  9. Ultima a fost Communication and Management at Work, de Thomas Klikauer. Deci, tehnica. De parut, mi s-a parut fenomenala. Ti-am mai zis eu, nu prea am mai prins fictiune in ultima vreme:(

  10. de ce ti s-a parut asa fenomenala?
    carte nu inseamna numai beletristica, desi pe acest gen te concentrezi mai usor cand esti in miscare. si mie mi-ar placea sa citesc mai multe carti de relatii internationale&co, ca doar facultatea mi-am ales-o de placere, insa nu prea pot face asta in metrou. am nevoie de liniste si pace ca sa ma prinda.

  11. Mi-a placut absolut tot la cartea aia – bine, n-am muscat din ea sa vad cum e la gust si nici n-am vazut daca ies cornete bune din ea. Da’ dincolo de ideile foarte misto si logica din carte – logica si in structura si in argumentatie, autorul chiar COMUNICA. Avea o maniera de-a se face inteles, un tip de expunere, ceva ce n-am mai vazut. Pur si simplu simteai ca omu’ chiar se pricepe la ce zice acolo.

  12. hmm… unu’ la mana – n-ar strica sa scrii despre ea mai in detaliu. doi la mana – m-ai facut curioasa. desi termenul ala de ‘tehnica’ e cam infricosator.

  13. tehnica in sensul ca nu e beletristica, e o lucrare despre comunicare. descriptio moldaviae o lasam pe alta data ca de-abia am iesit din sedinta, poate-ajung si eu mai devreme azi acasa…

  14. description moldaviae poate n-ar strica facuta la tine-acasa pe blog, ca sa se poata-ntinde cat i-e plapuma. seara frumoasa!

  15. Ma gandeam si eu sa trimit o recenzie la Bookblog pentru colaborare, dar nu m-am hotarat inca 😀
    Ce zici, trimitem? 😀

  16. @Bia: eu mi-am luat inima-n dinti si-am trimis ieri. ai timp sa te hotarasti pana maine. eu zic sa trimiti, ca scrii recenzii frumoase si citesti si mult. 🙂

  17. Am trimis și eu recenzie la bookblog să vedem de iese 😀

  18. @Bia: la cate recenzii o fi primit biata mihaela, o sa dureze pana face selectia 😛

  19. @Andrei Rosca: back at’cha 🙂

  20. selectia nu o face doar Mihaela, toata lumea de la bookblog voteaza. Si sunt 30 si ceva de texte.

  21. stiu, o sa aveti cu totii de citit in plus. 🙂 sper ca veti avea parte de texte frumoase.

Lasă un comentariu