• Reclame

Museo Tiflologico

In fiecare ultima vineri a fiecarei luni, cursul de spaniola se face in afara salii – de obicei vizitam o expozitie sau un muzeu. Pana acum am fost la o expozitie de tablouri („Gradini impresioniste”) – expozitiile de tablouri impresioniste sunt foarte cautate in Madrid; la Muzeul Arheologic, care este in renovare si mai are putine obiecte expuse si, vinerea trecuta, la Muzeul Tiflologic. Pentru prima data am vizitat un muzeu facut special pentru oamenii orbi. Asta inseamna ca toate obiectele expuse pot fi atinse.

Atractia principala o constituie machetele de monumente spaniole, respectiv mondiale reprezentative. Machetele sunt realizate fie din lemn, fie din piatra, metal sau chiar marmura (Taj Mahal). Cum toti primisem ghid auditiv la intrare, am putut afla informatii despre fiecare monument in parte, cu explicatii de durata referitoare la fiecare bucatica a machetei, pentru ca vizitatorii orbi sa poata intelege ce simt si ce reprezinta fiecare parte. Cateva dintre machetele care m-au impresionat din Spania: Catedrala Santiago de Compostela (metal), planul Toledo-ului (piatra), Alhambra, Sagrada Familla (lemn); respectiv din lume: Turnul din Pisa, Colosseum-ul, Parteonul.

Pe langa aceste machete, muzeul mai avea expuse si o serie de sculpturi realizate din diverse materiale, precum si cateva tablouri realizate din material textil si in relief. Toate acestea sunt realizate de artisti orbi care au avut diverse expozitii in cadrul muzeului si care au lasat in semn de multumire, cate o creatie de-a lor. Cateva dintre ele mi s-au parut senzationale.

Mai jos, incerc sa atasez cateva poze facute vineri:

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: