• Reclame

Good night, Irene

Festivalul Filmului European, Cinema Studio, 17 mai 2009, ora 18.00

A fost ok-ish. Numai ca a fost din categoria clasica a filmului european, aia dupa care nu ma omor deloc. Un film in care nu se intampla mai nimic sau se intampla atat de putine, si si alea negative sau whatever. Film care, daca ar fi fost facut la Hollywood, ar fi iesit o porcarie plictisitoare rau, buna de trecut din start la rebuturi. Totusi, facut de europeni, e altfel, niciodata n-am inteles exact cum si de ce.

Cele trei personaje din film sunt un batran sictirit de viata, alcoolic si schiopatand, o pictorita de portrete si un tanar ce obisnuia sa intre in casele oamenilor si sa le fotografieze lucrurile pentru ca acestia sa nu mai fie uitati. Daca aparitia pictoritei il scoate pe batran din izolarea in care se complacuse, disparitia ei il arunca intr-o cautare continua, alaturi de tanarul lacatus, cel de-al doilea subiect pentru un alt portret.

Si cam asta-i filmul. Cu morala de la final: ca oamenii sunt cei ce dau sens unei vieti.

Totusi, per ansamblu, festivalul a fost unul foarte reusit. La filmele la care am fost eu sau prietene ale mele, salile au fost pline, iar proiectiile foarte bune.

Mi-a mai placut foarte mult si promo-ul festivalului – un dialog purtat intre un el si ea, cu fiecare replica rostita intr-o limba europeana diferita. Nu face insa exceptie tonul plictisit si deprimat al dialogului dintre presupusii iubiti.

Reclame
« »

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: